woensdag 12 oktober 2011

tussendoor een beetje aardrijkskunde...

Tussendoor even een berichtje waarin we Colombia situeren en een kaart tonen van de Vredesgemeenschap San José de Apartadó, met de verschillende plaatsen die Wendy tijdens haar reis bezoekt. Op die manier kan je de reis van Wendy doorheen de Vredesgemeenschap op de kaart volgen.

Morgen posten we het tweede deel van het reisverhaal van Wendy. De nicht van Jaïro is vermoord en ze gaan naar de begrafenis in La Esperanza. Wendy beschrijft de zware tocht naar La Esperanza en de begrafenis.



kaart Colombia
Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika, en wordt in het noorden begrensd door de Caribische Zee (die zelf grenst aan de Atlantische Oceaan), in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador, en in het westen aan de Grote Oceaan en Panama (Centraal-Amerika).

Colombia is onderverdeeld in 32 departementen. De gemeente Apartadó ligt in het departement Antioquia met als hoofdstad Medellín. Medellín is berucht omwille van zijn strijd tussen de drugskartels.

Onderstaand kaartje van de gemeente Apartadó toont dat de Vredesgemeenschap in het oostelijk deel van de gemeente ligt. Je vindt er de plaatsen op terug die Wendy bezoekt : San Josesito, La Union, Mulatos en La Esperanza.

klik op het kaartje voor een grotere weergave

Geen opmerkingen:

Een reactie posten